Pages Menu
Categories Menu

Posted on huhti 13, 2019 in Miten Säästää | 0 comments

Auto seisontaan

Auto seisontaan

Monilla on auto, jota kuitenkin käyttää harvakseltaan. Päivittäinen liikkuminen tapahtuu julkisilla tai perheen ehkäpä toisella autolla. Toisinaan olemme ulkomailla tai muuten vain pitkiä aikoja käyttämättä autoa. Kun autoa ei käytä kannattaa laittaa auto seisontaan.

Miten auto laitetaan seisontaan?

Auton voi laittaa seisontaan niin internetistä palvelusta kätevästi, ja samoin käyttöönotto tapahtuu trafi.fi palvelun kautta. Trafin verkkopalvelussa ajoneuvon väliaikainen poisto liikenteessä maksaa 5€. Auton voi ilmoittaa seisontaan myös toimipaikassa, jolloin ilmoitus maksaa 16€.

Yhdellä ilmoituksella katkolle menee ajoneuvoveron ja käyttövoimaveron lisäksi myös vakuutusmaksut, joten erillistä ilmoitusta vakuutusyhtiöön ei tarvitse tehdä. Seisonnan vaikutus vakuutusmaksuihin riippuu kuitenkin vakuutussopimuksestasi, joten tarkasta vakuutusyhtiöstäsi vaikutus vakuutuksiin.

Esimerkiksi osuuspankissa seuraavan laskun eräpäivä siirtyy eteenpäin aina seisontapäivien määrän verran. Näin ollen hyvityksiä ei tule vaan, alkuperäisellä maksulla on voimassa aina hieman pidempään.

Paljonko auton seisonnalla säästää

Trafilla on erinomainen kannattavuuslaskuri auton seisonnalle.

Huomioitavaa on Trafin sivuilla mainittu kappale:

” Autoilta ei peritä ajoneuvoveroa liikennekäytöstäpoiston ajalta (pl. poistopäivä). Jo maksettu vero hyvitetään seuraavalla verolipulla. Jos otat ajoneuvon liikennekäytöstäpoistojen välillä liikennekäyttöön, lähetetään käyttöajalta aina vähintään 10 €:n suuruinen ajoneuvoverolasku (ajoneuvoveron pienin maksuunpantava määrä).”

Minulle ei tästä tullut selväksi, onko 10€ aika jokaiselta tieliikennekäyttöön käyttöön palautetulta ajalta, vai verovuodelta. Trafin asiakaspalvelun mukaan 10€ laskutus tulee jokaiselta tieliikennekäyttöön palautetulta ajalta. Näin ollen veivaaminen jatkuvasti käyttöön ja pois käytöstä ei ole kannattavaa, koska 10€ kustannus parin päivän ajolta on kohtuullisen korkea.

Toinen huomioitava seikka on, että lisävero väärinkäytöksistä on vähintään 1000€. Näin siis mikäli olet unohtanut palauttaa ajoneuvon liikenteeseen ja käytät autoa ovat riskit melko suuret.

Potentiaalinen säästö siis on useita euroja vuorokaudesssa jos laitat auton seisontaan.

Plussat ja miinukset

+ helppo tapa säästää

– seisonnasta ei kannata palauttaa vain päiväksi

– suuret sakot mikäli unohdat palauttaa ajonevuon liikenteeseen.

Lue lisää muista säästötavoista täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *