Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 23, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Mikä on Fiverr.com

Mikä on Fiverr.com

Fiverr on omien sanojensa mukaan maailman suurin freelancer markkinapaikka, joka auttaa tehokkaiden yrittäjien keskittyä kasvuun ja menestyksen luomiseen kohtuullisin kustannuksin. Käytännössä fiverr.com on siis markkinapaikka, jossa osaajat eri puolilta maailmaa tarjoavat palveluitaan niitä tarvitseville. Usein palvelun tarjoajat tulevat matalapalkka maista, ja ostajat korkeamman hintatason maista.

Fiverr on saanut kritiikkiä sieltä täältä, että laatu on heikkoa. Kyllä, mikäli maksat 5 dollaria palvelusta, sillä tuskin saa mitään. Vielä kun Fiverr ottaa oman komissionsa, ei sillä käteen jää oikeasti 4 dollaria, ei sillä kukaan mitään teekään.

Lähtökohtaisesti Fiverrin palveluntarjoajat tarjoavat kolmea eritasoista palvelua. Lähtökohtaisesti tulee ajatella, että 4 dollarilla ei saa mitään, mutta 100 dollarilla saa jo jonkinlaista palvelua. Tätä voi kutsua jo jonkinlaiseksi korvaukseksi lähinnä, mikäli unohdat TEL, LEL jna maksut. Tietenkin se vaatii päivätöitä, erinomaisia sapluunoita ja toimii lähinnä kuutamokeikkana.

Palvelun ostajat arvioivat palvelun tarjoajat palvelun suorituksen jälkeen. Käytännössä kaikilla palveluntuottajilla on 5/5 tähteä tai ainakin lähes. Tämä fiverr:in tavasta reitata palvelun tuottajat. Mikäli myyjä haluaa olla ”top rated seller” eli huippumyyjä, tulee hänen toteuttaa tietty määrä toimeksiantoja ja saada niistä aina 5 tähteä määrätyssä ajassa. Mikäli arvioit myyjän alle 5 tähden suorittajaksi, saattaa myyjä jopa palauttaa rahansa huippumyyjästatuksen menetyksen pelossa. Jukka Ahola on kirjoittanut aiheesta erinomaisen artikkelin. http://jukkaahola.fi/fiverr-kokemuksia/

Miten fiverr.com toimii?

Ensin kerrot itsestäsi, mitä teet, sertifikaateista ja koulutuksestasi. Linkität mielellään muutaman sosiaalisen median kanavasi ja oman nettisivusi. Jälleen kerran itsestä on hyvä kertoa hieman liioittelevaan amerikkalaiseen tyyliin.

Tämän jälkeen luot tuotteen, ja tästä mielellään eri versioita. Halvin versio on sisäänheittotuote, jolla saat potentiaalisen asiakkaan sivullesi. Käytännössä esimerkiksi logojen teossa se on pelkkä jpg logo, keskimmäinen on vectori logo johon menee siis sama määrä työtä mutta on asiakkaalle arvokkaampi. kolmas on esimerkiksi värimaailma brändille, fontti ja logo suunniteltuna.

Työn tekeminen kuulostaa työläältä, mutta käytännössä freelancereiden työt ovat hyvin tuotteistettuja. Heillä on siis huomattava määrä jo tehtyjä projekteja, joista lainaamalla ja kopioimalla saa helposti toteutettuja uusia projekteja.

Fiverr.com tuotteen luonti

Lisäksi vaihtoehtona on saada lisätuottoa nopealla toimitusajalla. Mikäli normaali toimitusaika on 5 työpäivää, voi kolmesta pyytää esimerkiksi 15 dollaria lisää ja seuraavan työpäivän toimituksesta 25 dollaria lisää. Lisäksi voit tarjota lisää muutoskierroksia standardin lisäksi rahaa vastaan. Esimerkiksi 2 kommenttikierrosta lisää maksaisi 10 dollaria, jossa tarjoudut tekemään pieniä muutoksia toteutettuun logoon.

Fiverr.com komissio

Fiverr.com ottaa kaikesta kauttaan tilausta työstä 20% komission. Komissiota voidaan pitää korkeana, erityisesti siksi että kilpalevien sivustojen komissio on yleensä noin 10% tienoilla. Toisaalta alusta on melko automatisoitu ja helppo, joten komissio saattaa olla perusteltua.

Paljonko fiverr.com:ista voi ansaita?

Suurin osa fiverr.com freelancereista tuskin ansaitsee juuri mitään.  Siellä on kuitenkin tekijöitä, jotka ansaitsevat jopa kymmeniä tuhansia kuukaudessa erilaisilla konsultointitehtävillä. Ja konsultteja on tuhansia, jotka ansaitsevat jotain lisätuloa Fiverr.com :ista.

Pääsy hyväksyttäviin tuloihin tapahtuu halpojen palveluiden ja pitkän ajan kuluttua. Eli ensimmäisestä päivästä lähtien tilauksia ei varmastikaan tule. Ottaa aikaa ennen kuin asiakkaat löytävät sinut. Eli tulo voi olla muutamasta dollarista tuhansiin euroihin.

Plussat ja miinukset

+ sijainnista vapaata tekemistä
+ avoin alusta
– vaikea päästä sisään
– vaikea kilpailla halpatyövoiman kanssa

Lue lisää tavoista ansaita lisätuloja täältä

Artikkelin linkit ovat linkkejä joista saan pienen tulon, mikäli päädytte myymään tai ostamaan jotain Fiverr.com sivulta

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *