Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 15, 2019 in Mistä Lisätuloa, Yrittäminen | 0 comments

The Garrigan Lyman Group, kokemuksia GLG:stä

The Garrigan Lyman Group, kokemuksia GLG:stä

Yhä kansainvälistyvämmän kaupan ja kansainvälisten investointien maailmassa kapeallekin osaamiselle on tullut enemmän ja enemmän kysyntää. Olen itse aktiivisesti osana The Garrigan Lyman Group eli GLG:n verkostoa tarjoamassa asiantuntemusta heidän asiakkaidensa käyttöön. GLG, The Garrigan Lyman Group konsultointi tarjoaa usein mielenkiintoisia projekteja.

Miten GLG toimii?

GLG:n asiakkaita ovat esimerkiksi konsultointitoimistot tai investointipankit. Nämä hakevat tietoa vaikkapa yrityskaupan kohteesta, markkinasta tai jopa kokonaisesta toimialasta. GLG yhdistää oman verkostonsa jäsenet, johon sinäkin voit kuulua, tiettyä kapeaa asiantuntemusta tarvitseviin asiakkaisiinsa.

Jos vaikkapa ruotsalainen vähittäiskaupan toimija olisi kiinnostunut ostamaan suomalaisen kilpailijansa, voisi se hankkia tietoa kohdeyrityksestä sekä markkinasta vähittäiskaupan asiantuntijoilta suomesta. Toisinaan eri toimijat myös kartoittavat toimialan parhaita käytäntöjä, jolloin ruotsalainen vähittäiskaupan toimija voisi selvittää esimerkiksi suomalaisen vähittäiskaupan toimijan käytäntöjä työvoiman käytön tehokkuudesta. Molemmissa tapauksissa GLG etsisi henkilöitä Suomen vähittäiskaupan kentästä joilla on asiantuntijuutta tietyllä alalla.

Käytännössä GLG järjestää puhelinkonferenssin jossa heidän asiakkaansa kyselevät sinulta heitä kiinnostavia asioita. Keskustelun pituudet vaihtelevat 15 minuutista 1,5 tuntiin. Keskustelut ovat erittäin mielenkiintoisia ja usein vastassa on henkilö, joka on jo keskustellut usean ihmisen kanssa samasta aiheesta. Itselleni nämä ovat olleet myös erittäin opettavaisia.

Salassapito ja yrityssalaisuudet

GLG:llä on tarkat määräykset siitä, että yrityssalaisuuksia ei rikota. Yhtiö on saanut reilusti negatiivista julkisuutta aiheeseen liittyen. Kuten useissa uutislähteissä viitataan, on iso ero olla ”expert” ja ”insider” mutta se voi myös olla hiuksen hieno.

Kokemuksia GLG:stä

Tein 6 kuukauden aikana tunteja kolmeen projektiin GLG:ssä, ja ansaitsin 1200 dollaria ja referensseistä 400 dollaria. Keskustelut asiakkaiden kanssa olivat mielenkiintoisia ja osuivat luonnollisesti aihepiireihin, joihin minulla on kiinnostusta ja osaamista.

GLG:n tuloni kesästä vuoden loppuun. Olen itse melko tyytyväinen tähän lisätuloon.

Ensimmäinen maksu tilittäminen kestää noin kaksi viikkoa, mutta seuraavat tulevat tilille parissa päivässä. Voit laskuttaa yrityksen kautta, ottaa rahat suorana tilisiirtona tai virtuaalisella pankkikortilla. Itse laskutan poikkeuksetta kaikki sivutuloni yritykseni kautta, mutta tuttavieni mukaan myös tilisiirrot omalle tilille toimivat hyvin.

Muita konsultointialustoja

Muita samalaisia sivustoja kuten GLG.

Olen saanut projekteja ainoastaan GLG:ltä, vaikka olen hakeutunut myös Colemanin ja Third Bridgen kautta. Tiedän tosin henkilöitä, jotka ovat saaneet projekteja myös Colemanin kautta. Kirjoitan näistä enemmän kun saan projekteja auki itse. Alustana kokemukseni ovat olleet hyviä.

Näiden tulojen verotuksesta joskus myöhemmin.

Paljonko GLG:llä voi ansaita?

Yhtiön maksupolitiikka on hyvin erikoinen. Omat tuntipalkkioni ovat liikkuneet 150 ja 200 USD:n välillä. Tiedän että jotkut ovat saaneet jopa 400 USD tunnilta Suomessa, ja Redditissähän puhutaan välillä jopa tuhannesta tai tuhansista euroista tunnilta.

Maksut tulevat valintasi mukaan joko pankkitilille tai virtuaaliselle pankkikortille, jonka saat kyllä tilattua fyysisenäkin pientä korvausta vastaan. Mikäli haluat maksut yrityksen tilille, vaikkapa oman pienen sivubusineksesi, sen yhtiön tulee olla myös sinun työhistoriassasi.

Heillä on myös suositteluohjelma. Jos suosittelet kollegaasi avoimeen projektiin voi korvaus olla jopa 500 USD mutta vähintään 100 USD. Mikäli lähetät avoimen kutsun, on korvaus 100 USD mikäli kontaktisi hyväksytään projektiin 6 kk sisällä hyväksytystä.

Plussat ja miinukset

+ Korkea tuotto pieneen työmäärän nähden
+ Mielenkiintoisia projekteja
– Sopivia projekteja harvakseltaan

Liity GLG:hen suosittelulinkkini kautta täältä ja lue lisää keinoja ansaita lisätuloja täältä.

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *