Pages Menu
Categories Menu

Posted on maalis 4, 2019 in Miten Säästää, Sijoittaminen | 0 comments

Halvat välityspalkkiot Nordnetistä

Halvat välityspalkkiot Nordnetistä


Olen pitkäaikainen Osuupankin asiakas. Olen kotiseutuni pankin asiakas, ja pidän pankkini palvelutasosta huomattavasti. Huolimatta siitä, että asun nykyisin Pääkaupunkiseudulla pidän heidän palveluasenteestaan, henkilökohtaisesta aspektista ja luonnollisesti toivon että voin jotenkin tukea kotipaikkani pankkia.

Tästä huolimatta olen jo 10 vuotta sitten siirtänyt osakesäästöni Nordnetiin koska siellä on halvat välityspalkkiot. Ainoat Nordnetin ulkopuoliset sijoitukset minulla ovat vuosien saatossa S-ryhmän bonuksista kertyneet sijoitukset S-pankin omaan rahastoon.

Mikä on Nordnet

Nordnet on omien sanojensa mukaan digitaalinen pankki jonka missio on auttaa asiakkaitaan kasvamaan taloudellisesti. Nordnet on perustettu vuonna 1996 ja onkin ensimmäinen digitaalinen pankki Pohjolassa.

Suomen lisäksi Nordnet operoi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Yhiön päämaja on Tukholmassa. Vaikka yhtiöllä onkin konttori jokaisessa maassa, se ei silti tarjoa asiakkailleen henkilökohtaista palvelua omissa toimipisteissään vaan toimii ainoastaan digitaalisesti.

Miksi Nordnetissä on halvat välityspalkkiot?

Nordnet on siis täysin digitaalinen pankki, joten sillä ei ole raskasta kiinteän kustannusten omaavaa verkostoa. Nordnetillä ei myöskään ole laajaa tuoteporfoliota, vaan kaikki toiminta perustuu sijoittamisen ympärillä tapahtuvaan toimintaan. Näin ollen yhtiö pystyy keskittymään yhteen ydinliiketoimintaansa ja tarjoamaan yhä laajenevaa tuoteporfoliota omalla alallaan.

Paljonko Nordnettiin vaihtamalla voi säästää?

Säästö riippuu hyvinkin pitkälti sijoittamisen volyymeistä. Esimerkiksi minulla transaktioita tulee hyvin vähän. Vain muutama vuodessa. Näin ollen hintaerot eivät ole suuria mihinkään verrattuna koska osto tai myyntitapahtumia on vähän.

Suurin ero pienillä kauppamäärillä tulee käytännössä arvo-osuustilin maksuista. Sijoitan passiivisesti niin yksityishenkilönä kuin yhtiönikin kautta. Näin ollen joutuisin maksamaan kahdesta arvo-osuustilistä palkkiota. Arvo-osuustili on tili, jossa säilytetään arvopapereita. Eli ikäänkuin määrämuotoinen tili, jota tarvitaan arvopapereiden kaupankäyntiin ja säilyttämiseen.

Nordnetin Superrahasto

Nordnet on lanseerannut rahaston nimeltä Superrahasto. Superrahasto on indeksirahasto, jossa ei ole kuluja. Rahastossa on 0€ merkintäpalkkio, 0€ hallinointipalkkio, 0€ kaupankäyntipalkkio eikä mitään muitakaan.

Tämä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden pitkäaikaiseen sijoittamiseen esimerkiksi kuukausittain. Meidän perhe on niinikään ensimmäistä kertaa aloittamassa rahastosäästämäisen ja juurikin Nordnetin Superrahastoihin. Lasten lapsilisät ja meidän aikuisten suojaukset asuntolainan korkotason muutokselle sijoitetaan juurikin Superrahastoon.

Superrahasto seuraa OMXH25-indeksiä, eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä, ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

Superrahasto Suomi sivun kautta löytyy myös mahdollisuus sijoittaa Superfonden Sverige, Superfonden Danmark ja Superfondet Norge rahastoihin. Näiden rahastojen painoarvo on hieman erilainen, joten mikäli olet kiinnostunut hajauttamaan riskiäsi hieman, nämä voivat olla siihen hyvä tapa. Näihin rahastoihin sijoitettaessa tosin maksat 0,25% valuutanvaihtokulua

Superrahasto Suomi sivun kautta löytyy myös mahdollisuus sijoittaa Superfonden Sverige, Superfonden Danmark ja Superfondet Norge rahastoihin. Näiden rahastojen painoarvo on hieman erilainen, joten mikäli olet kiinnostunut hajauttamaan riskiäsi hieman, nämä voivat olla siihen hyvä tapa. Näihin rahastoihin sijoitettaessa tosin maksat 0,25% valuutanvaihtokulua

Esimerkkejä arvo-osuustilin säilytysmaksuista

  • Nordea 1,95 / 0 €/kk henkilöasiakas ja 2,95 €/kk Yritysasiakas. Mikäli edellisen kvartaalin aikana on arvo-osuustilillä tehty kauppoja on säilytysmaksu ilmainen
  • Osuuspankki 1,60€/kk henkilöasiakkaalta
  • Danske Bank 2 € / kk
  • OmaSP 3,33 €/kk
  • Nordnet 0€

Esimerkkejä välitysplkkioista

Välityspalkkiot usein pienenvät jokaista tapahtumaa kohden, mitä useampia sinulla on niitä kuukaudessa. Koska itse käyn maksimissaan 10 kauppaa vuodessa otan tämän lähtökohdaksi vertailuun

  • Nordea vähintään 0,2% ja vähintään 8€
  • Osuuspankki 0,2% ja vähintään 8€
  • Danske 0,2% ja vähintään 8€
  • OmaSP 0,25% ja vähintään 10€
  • Nordnet 0,2% ja vähintään 9€

Nordnetin välityspalkkiot itsessään pienillä kaupankäyntimäärillä eivät ole halvempia kuin muidenkaan. Ero tulee lähinnä arvo-osuustilin maksuista.

Paljonko Nordnetiä käyttämällä voi säästää?

Itse säästän Nordnetiä käyttämällä noin 20€ vuodessa pelkistä arvo-osuustilimaksuista. Tämän lisäksi nyt alkavat säästöt sijoitusrahastoihin merkitsemisestä. Koska merkitseminen Superrahastoon on ilmaista, ja rahastoissa ei ole kuluja tulee säästöjä myös huomattavasti tätä kautta. Esimerkiksi Osuuspankin OP-Suomi indeksi rahaston merkintäpalkkio on 0,1% ja vuosittainen hallintapalkkio 0,39%. Näin ollen halvat välityspalkkiot eivät ole säästöjen takana vaan edulliset jatkuvat kustannukset.

Lue lisää muista säästötavoista täältä

Artikkelin linkit ovat affiliate linkkejä, joista saan pienen tulon jos niitä klikkaatte.

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *