Pages Menu
Categories Menu

Posted on huhti 19, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Kannattaako kaupan etukortti hankkia?

Kannattaako kaupan etukortti hankkia?

Bonuskortit ja ostohyvitykset maksavat kauppiaille ja sitä myötä myös asiakkaille todella paljon. Hinnat ovat niiden vuoksi korkeammat ja esimerkiksi S-Ryhmän Etukorttijärjestelmän ylläpito maksaa joidenkin arvioiden mukaan jopa 300 miljoonaa euroa vuodessa. Mikäli järjestelmää ei olisi, olisi kaikkien Suomalaisten ostoskori siis tuon verran halvempaa, ja IBM, Oracle ja konsultit laskuttaisivat S-ryhmää huomattavasti vähemmän. En usko että Kesko pääsee sen halvemmalla etukorttinsa kanssa. 300 miljoonaa jaettuna meille 5,2 miljoonalle suomalaiselle on 60€ per vuosi, enemmän varmasti kuin moni meistä saa bonuksia vuodessa.

Toisaalta, koska bonuskortteja on, tulee niitä myös hyödyntää.

Miten Bonusway toimii?

Bonusway on ikään kuin internetin bonuskortti. Heidän toimintansa perustuu niin sanottuun affiliate linkkeihin. Useat verkkokaupat ja toimijat tarjoavat bonussivustoille, alennuskuponkisivustoille ja bloggareille mahdollisuuden ansaita sisällöllään, kuten minäkin teen. Nämä sivustot taasen pyrkivät palauttamaan ostan saamistaan affiliate tuotoista ostajille.

Jos esimerkiksi ostat jotain booking.com:ista tämän linkin kautta, saan komission kaikista tekemistäsi varauksista, ja koko vaihtelee muutamasta prosentista 25 prosenttiin. Näin ollen tässä kaupassa voitat sinä, ja Bonusway. Tähän siis perustuu esimerkiksi Bonuswayn tai alennuskuponkisivustojen toiminta.

Mikäli olet aktiivinen ostaja netissä, kannattaa Bonusway linkkien käyttäminen. Saatat pystyä huomaamattasi kartuttamaan hyvinkin säästöjä. Näin hassua kuin se onkin, mikäli rekisteröidyt Bonusway palveluun minun linkkieni kautta, saan siitä myös komission. Kaikki voittavat.

Kauppojen etukortit


Kauppojen etukortit, on huono käännös englanninkielisestä loyalty card, eli lojaalisuus kortti. Kortin tavoitteena on siis luoda tilanne, jossa olet lojaali kauppaketjulle. Kysymyksessä ei siis välttämättä ole sinun etusi, kuten johdannossa kirjoitin, vaan kaupparyhmän etu. Kortilla sinut pyritään saamaan lojaaliksi juurikin tuolle kyseessä olevalle kauppaketjulle, ettei mieleesi juolahtaisikaan käydä naapuriketjun kaupassa.

PLUSSA kortti kokemuksia


Plussa kortti on Keskon etukortti. Keskolla on 36,1 % markkinaosuus Suomen päivittäistavaramyynnistä. Se on siis Suomen 2. suurin ruoan myyjä. Kesko on kauppiasvetoinen yhtiö, jonka keskusliike on suorittaa tukitoimia ja hankintaa ketjulle. Jokainen kauppa taasen on kauppiaan eli yrittäjän omistama yritys, joka on vastuussa oman yksikkönsä tuloksesta ja tappiosta. Pahimmassa tapauksessa yrittäjä vastaa tappioista henkilökohtaisesti.

Keskon bonuskortti tuo Keskolle kahdenlaista hyötyä. Ensinnäkin he pystyvät seuraamaan paremmin kuluttajakäyttäytymistäsi, joka taasen auttaa heitä personoimaan tarjoukset paremmin sinun tarpeidesi mukaan. Lisäksi Kesko luonnollisestikin tavoittelee sinuna toistuvaksi asiakkaaksi, ja että keskität kaikki ostosi Keskon kauppohin.

Plussapisteiden kertyminen
Plussapisteet kertyvät hitaasti pienillä kuukausiostoilla

Sinä taasen hyödyt kortista bonuksilla joita maksetaan yllä olevan taulukon mukaan. Varsinkin pienillä ostoilla bonusprosentit ovat lähest mitättömät. Suurilla ostoilla, mikäli vaikka keskität kaikki ostoksesi polttoaineesta ruokaan ja vaatteisiin Keskon kauppoihin tai heidän kumppaneiden kauppoihin saatat päästä jopa 5% bonukseen kuukaudessa. Rehellisesti sanottuna 1500€ ostot kuukaudessa jopa perheelle ovat erittäin suuret.

Toinen saamasi hyöty on kohdistettu mainonta. Mainokset joita sinulle kohdiestetaan K-ruoka applikaation, Smartcart kärryjen tai sähköisen viestinnän avulla ovat paremmin sinulle sopivia. Tämä voidaan nähdä ikävänä isoveli valvoo yksityiskohtana, tai sitten positiivisena roskapostin minimoimisena.

Kolmanneksi K-Kaupoilla on paljon alennuksia, joita et saa ilman plussakorttia. Näillä alennuksilla asiakkaita pyritään sitouttamaan, ja rehellisesti ne ovat joskus todella hyviä.

Kätevimmillään Plussakortin saa Osuuspankin, Nordan tai DanskeBankin maksukorttiin liitännäiseksi, jolloin sinun ei tarvitse kantaa korttia mukana. Kortin sijaan voit myös käyttää k-ruoka appia korttitunnisteena.

Plussa kortin rekisteröinti on ilmainen, ja pääset myös kerryttämään perheen plussaa rekisteröimällä rinnakkaiskortit muille perheenjäsenille.

S-Etukortti kokemuksia

Ymmärtääkseen S-etukorttia tulee ymämärtää S-ryhmän rakenne, jonka yritän avata. S-Ryhmä on siis ryhmä alueellisia osuuskauppoja. Nämä osuuskaupat taasen omistavat yhdessä SOK:n eli Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan. SOK taasen valvoo ohjaa, hankkkii keskitetysti, tarjoaa erilaisia palveluja, vastaa kauppakonsepteista ja käytännössä johtaa osuuskauppojen liiketoimintaa. Alueelliset osuuskaupat taasen operoivat kauppojaan, ravintoloitaan, hotellejaan ja muita liiketoimiaan. Ikäänkuin tässä on käänteinen konserni, sen sijaan että yksi yhtiö omistaisi tytäryhtiöitä, omistavat tytäryhtiöt emoyhtiön.

Näin ollen kun haluat s-etukortin, liityt osuuskunnan jäseneksi. Voit liittyä esimerkiksi Pääkaupunkiseudun HOK-Elannon osuuskauppaan ostamalla osuuden osuuskaupasta, ja tullen S-ryhmän terminologian mukaisesti asiakasomistajaksi. Asiakasomistaja tai S-etukortin haltija siis omistaa pienen osan osuuskauppaa, ja erikoista on että yksikään ei voi omistaa enempää kuin yhden osuuden osuuskaupasta. Jokaisella osuuskaupalla on oma osuusmaksunsa jonka sinun tulee maksaa liittyessäsi jäseneksi. HOK-Elannon osuusmaksu on 100€ kerralla tai 20€ siten että loput 80€ vähennetään saamistasi bonuksista 5 vuoden aikana.

Koska S-ryhmällä on myös oma pankkinsa, S-Pankki, on etukortti samalla myös pankkikortti. Kortti on täysin maksuton ja sitä voi käyttää myös ainoastaan bonuskorttina, jos maksu tapahtuu vaikka Osuuspankin tai Nordean kortilla johon liitetty Plussakortti.

S-etukortin täydet bonukset saa Plussaa pienemmillä ostoksilla, mutta polttoaineostojen bonukset on eriytetty

Bonustaulukko on S-etukortillakin haastava, ja varmastikin harva perhe pääsee mittavasta yhteistyöverkostosta huolimatta. Toisaalta mikäli syöt lounaat s-ryhmän ravintoloissa puolisosi kanssa viikottain, ostat sähkösti vantaan energialta sähkölämmitteiseen omakotitaloon ja hyödynnät Bonusta Elisan kännykkä ja nettiliittymistä saattaa 900€ kuukaudessa tullakin täyteen keskivertoperhellekin.

S-etukortissa huomioitavaa on myös asiakasomistajille maksettava pääoma korko. Esimerkiksi vuodelta 2017 HOK elanto maksoi osuusmaksuille 10% korkoa, eli 10€. Näin ollen sijoituksena HOK Elannon asiakasomistajuutta voi pitää hyvinkin kannattavana.

Kannattavatko bonuskortit ja etukortit

Yhteiskunnallisesti olisi parasta ja tehokkainta mikäli bonuskortteja ei olisi. Niin kauan kun niitä kuitenkin on, kannattaa niitä ehdottomasti hyödyntää vaikkakin saisit niistä vain muutaman euron kuukaudessa.P.S Kun etukortteja kerran on olemassa, muista käyttää niitä

Kokeile ilmaista Bonusway-palvelua ja saat 10 € ostosrahaa

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *