Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 27, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Kokouspalkkio

Kokouspalkkio

Useista hallituspaikoista ja vastuuhenkilötehtävistä maksetaan kokouspalkkiota. Esimerkiksi taloyhtiön hallituksen kokouksista maksetaan kokouspalkkiota, ja isommissa yhtiöissä jopa hallituksen puheenjohtajalle erillistä korotettua korvausta. Samoin erilaisten yhdistysten hallituksissa kokouspalkkiota on perinteisesti maksettu.

Mikäli siis olet muutenkin aktiivinen vaikkapa jossain harrastuksessa voi hallitustoiminta yhdistyksessä tuoda pientä lisätuloa ja vaikuttamismahdollisuuden yhdistyksen toimintaan. Yhdistysten hallituspalkkiot vaihtelevat suuresti muutamasta kympistä satoihin euroihin. Hallituksen puheenjohtajan korvaus on lähes poikkeuksetta muita hieman suurempi.

Taloyhtiön hallituksen jäsenyys

Yleinen suositus kokouspalkkiosta hallituksen jäsenelle on 80-120 euroa kokoukselta ja puheenjohtajalle 120-180 euroa kokoukselta. Hallituksen jäsenyys ja puheenjohtajuus tuo tietyn vastuun, mutta hyvin hoidetussa yhtiössä riski on pieni. Jäsenyys on myös hyvä tapa tutustua lainsäädäntöön sekä omaan taloyhtiöön ja sen tilaan.

Paljonko kokouspalkkio voi olla?

Taloyhtiön hallituksen kokouspalkkiot ovat muutaman kympin per kokous. Kokouksia taloyhtiössä on yleensä vähintään neljä, ja isommissa yhdistyksissä kokouksia useamminkin. Näin ollen vuodessa kertyy vähintään neljän kokouksen palkkiot per hallituspaikka. Näin ollen ansaitset vähintäänkin 320 euroa vuodessa kokouspalkkioilla mikäli korvaukset ovat ajantasalla.

Yhdistyksissä kokouspalkkio vaihtee suuresti hyvinkin pienistä korvauksista aina satojen eurojen palkkioihin, riippuen yhdistyksen koosta ja hallituksen vastuusta.

Hallituksen kokouksessa valitaan hallitus ja päätetään hallitusten jäsenten palkkiosta.

Taloyhtiön hallituksen palkkiot määrittelee vuosittain yhtiökokous. Mikäli palkkiot ovat jääneet rakennusaikaselle tasolle, ei se ole ainakaan lisämotivaatio hallituksen jäsenille. Hallituksella on kuitenkin omat tehtävänsä ja se vie aikaa. Mikäli et olisikaan hallituksessa, muista arvostaa omaa hallitustasi ja ehdota palkkion korotusta yhtiökokouksessa mikäli palkkiot ovat jääneet jälkeen markkinahinnasta.

Plussat ja miinukset

+ Pääset vaikuttamaan

– Hallituksella on aina riski

– Vie aikaa

Lue lisää tavoista ansaita lisätuloja täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *