Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 25, 2019 in Mistä Lisätuloa, Yrittäminen | 0 comments

Osta ja myi käytettyjä toimistokalusteita

Osta ja myi käytettyjä toimistokalusteita

Kun suuret yritykset muuttavat ne usein ostavat uusiin toimistoihin uudet kalusteet. Vanhoista kalusteista luonnollisesti tulee hankkiutua eroon. Useimmiten vanhat kalusteet hakee pois joko muuttofirma, tai uudet kalusteet toimittava yhtiö. Toisinaan mikäli yrityksen johdossa on yrittäjähenkisiä tai säästeliäitä ihmisiä huonekalut saatetaan antaa ilmaiseksi pois. Näin, koska muuttofirmat ja huonekalujen toimittajat perivät yrityksiltä kierrätysmaksua joka on yleensä euroa per poistettava tuoli, pöytä tai muu yksikkö.

Kokemuksia käytettyjen toimistokalusteiden myynnistä

Kun olen hakenut omille pienille yhtiöilleni huonekaluja erilaisista paikoista, olen yleensä ottanut mukaan myös muutaman ylimääräisen pöydän myyntiä varten. Pöydät ovat olleet hyväkuntoisia tavallisia pöytiä jotka olen yleensä myös kuljettanut pääkaupunkiseudulla perille, näin ollen yhden pöydän hinnaksi on muodostunut noin 50-90 Euroa.

Mistä toimistuokalusteita voi saada?

Informaatiota noudettavista huonekaluista annetaan yleensä vain lähipiirille, koska toimistoihin ei kuitenkaan haluta aivan hallitsematonta ihmisvirtaa. Minulla on yritysteni toimipisteissä kymmenkunta työpistettä, joissa jokaisessa on ilmaiseksi saatu erittäin hyvin toimiva ja siisti sähköpöytä. Joskus kalusteita on kertynyt ylimääräistä, ja olen niitä myynyt pois tori.fi:ssä. Noudoissa näkyy aina, että muutama jobbarikin paikalle eksyy vaikkakaan noutoja ei heille yleensä suunnata.

Helsingin ja Espoon seudulla niin taideteollinen korkeakoulu kuin kauppakorkeakoulukin muuttivat Espooseen, ja molemmat jakoivat osan huonekaluistaan pois ilmaiseksi. Nämä olivat esimerkkiä joissa suuria määriä kalusteita jaettiin pois ilmaiseksi.

Huonekalujen haku toki vaatii mielellään akkuporakoneen tai vääntimen, ja peräkärryn tai pakettiauton. Lisäksi myytävälle tavaralle tarvitsee myös tilat. Ehdottomasti myyntiä helpottaa, jos voit jotenkin luvata myydyille huonekaluille kuljetuksen.

Mielenkiintoinen pointti, että Martela esimerkiksi laskuttaa asiakasta käytettyjen huonekalujen poisviennistä, ja vastavuoroisesti myi niitä esimerkiksi Vantaan Tammiston Martela Outletissä. Tämä tietenkin on hienoa ja kierrätyksen nimissä tapahtuvaa, jopa suositeltavaa toimintaa mutta myös toivottavasti hyvää liiketoimintaa heille.

Paljonko huonekaluja myymällä voi ansaita?

Olen myynyt muutamia huonekaluja tori.fi:ssä joita olen saanut ilmaiseksi ja kaikki ovat käyneet kaupan. Hinnat vaihtelevat koon, brändin, kunnon ja sijainnin mukaan. Alla kokemuksen mukaan hintoja

  • Sähköpöytä 100-200€
  • Työ- tai kirjoituspöytä 30-100€
  • Rulo kaappi 30-150€
  • Tuoli, yleensä vaikea myydä, 20-100€
  • Toimitus 15-25€

Plussat ja miinukset

+ Hyvä tuotto

+ yhdellä noudolla voi saada paljon huonekaluja

– Vaatii kuljetuksen ja säilytyksen

– Nouto vain sovittuina ajankohtina

– Epäsäännöllistä

Lue lisää tavoista ansaita lisätuloja täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *