Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 17, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Mystery shopper

Mystery shopper

Mystery shoppaajat tekevät toimeksiantajan pyynnöstä testiostoja tai palveluostoja esimerkiksi kauppojen tai ravintoloiden pyynnöstä. Tarkoituksena on tuottaa toimeksiantajalle objektiivista tietoa asiakaskokemuksesta tai palvelun laadusta. Tällä tiedolla palveluntuottaja voi kehittää toimintaa tai arvioida omaa työtään. Laadun tai tuotteen lisäksi mystery shopperit voivat myös seurata toiminnan lainmukaisuutta, työntekijän rehellisyyttä ja esimerkiksi kuittikäytäntöä.

Ensimmäisen kerran mystery shoppereita käytettii 1940-luvulla. Ala onkin kasvanut voimakkaasti vuosikymmenten saatossa, ja viimeisimpänä digitaaliset työkalut ovat muuttaneet toimintatapoja ja ympäristöä. Alunperin mystery shopperit olivat yksityietsijöitä, mutta kun tehtäviä tuli enemmän ja toiminta arkipäiväistyi pelkästä laillisuuden ja petosten etsinnästä palvelupuolelle, alkoivat mystery shopperit olemaan tavallisia kansalaisia ja osa-aikaisia perheenäitejä.

Mystery shopper saa etukäteen listan asioita joita tapahtumassa tulee seurata tai varmistaa. Tämän kysymyslistan tai asialistan perusteella mystery shopper laatii raportin tapahtumasta. Näin niin houkuttelevalta tuntuva pelkkä palvelun käyttäminen tai tavaran ostaminen saa myös mystery shopperin tuntumaan työltä. Tehtävät voivat olla hyvin erilaisia

Kokemuksia Mystery Shopperina olemisesta

Iteselläni ei ole Mystery Shopper kokemusta, mutta olen sen sijaan kiinnostunut alan digitaalisesta puolesta. Android ja iPohenelle ladattava BeMyEye on joukkoistanut mystery shopper apin. Siellä julkaistavat tehtävät ovat joukkoistettu ja tehtävänannot perustuvat valokuviin sekä kirjoitettuun palautteeseen. Sinulle annetaan tehtäviä nähtäväksi tasosi ja sijaintisi mukaan. BeMyEye:n Korvaukset maksetaan PayPal tilille pyynnön mukaan pienimmän tilitettävän summan ollessa 5€.

Kun rekisteröidyt BeMyEye palveluun käytä koodia vv2zxq, jolloin saan 1 euron. Pääset lataamaan apin Tästä linkistä Android laitteille ja Tästä linkistä Applen laitteille.

Netistä löytyy sekä toimintaa ylistäviä että erittäin negatiiviisa kokemuksia. Päivätyöksi tästä ei varmasti ole, mutta voi olla mukava lisä esimerkiksi opiskellessa tai eläkkeellä.

Kauppareissun yhteydessä pientä lisätuloa

Paljonko Mystery Shopperina voi ansaita?

Joskus tehtävistä maksettu korvaus voi olla esimerkiksi sovittu ruoka tai palvelu, joka on testauksen kohteena, joka kompensoidaan jälkikäteen kuitin perusteella. Tällöin rahallista kompensaatiota ei tule, mutta saatat silti olla tulostasi verovelvollinen.

Rahalliset korvaukset taasen vaihtelevat muutamasta eurosta kymmeniin euroihin riippuen tehtävän houkuttelevuuden ja laajuuden mukaan. Joskus korvaukset saattavat olla korkeitakin, mikäli kohde on sellainen, johon ei löydy tekijöitä. Keskustelupalstoilta löytyy paljon kokemuksia joissa palkkioita pidetään naurettavan pieninä, mutta esimerkiksi maksettavia kilometrikorvauksia hyvänä lisänä varsinkin kotimaisilla palveluntarjojajilla.

Plussat ja miinukset

+ melko vapaa aikataulu

+ voit itse valita tehtävät

– Pieni palkkio tunnilta

– epäsäännöllisyys

Lue lisää tavoista ansaita lisätuloja täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *