Pages Menu
Categories Menu

Posted on maalis 28, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Palkankorotus

Palkankorotus

Yksi suoraviivaisimmista keinosta saada lisätuloa on saada palkankorotus. Palkankorotus ei kuitenkaan ole automaatti. Se pitää poikkeuksetta ansaita, ellei palkankorotuksessa ole kyse indeksikorotuksesta. Palkankorotus on useimmiten välitön, ja näkyy pankkitilillä pitkään. Talouden lait kuitenkin pätevät myös palkankorotuksissa, eli sinun tulee tuottaa enemmän kuin kollegasi työnantajallesi jotta olet oikeutettu palkankorotukseen.

Vastuullisemmat tehtävät

Mikäli olet suoriutunut hyvin omista tehtävistäsi jo pitkään, ja haluaisit edetä urallasi kannattaa se tuoda myös suoraan esimiehen tietoon. Asiassa ei kannata arastella, koska työ täyttää suuren osat käytettävissä olevasta ajastasi nukkumisen lisäksi, joten on hyvä, että siitä palkitaan. Työn mielekkyys syntyy usein kahta kautta. Ensinnäkin, että työn tekeminen on miellyttävää ja se tutuu merkittävältä. Toinen asia on, että kompensaatio menetetystä ajasta on tasolla, joka sitouttaa ja motivoi.

Mikäli olet hyvä työssäsi ja olet vastuullisesti ja menestyksekkäästi hoitanut omat tehtäväsi voisi uusi tehtävä olla tervetullut muutos arkeen. Uudet tehtävät voivat olla vaativampia esimerkiksi asiantuntijatehtäviä, tai esimiestehtäviä. Mikäli tehtävät ovat esimiestehtäviä, ei ole huono asia, jos olet pidetty työssäsi.

Mitä sillä tienaa

Palkankorotus esimiestehtävään on usein vähintään 10-20% luokkaa, ja joskus jopa paljon enemmänkin, riippuen koulutustaustasta ja esimiestehtävän roolista. Joka tapauksessa palkankorotus on yksi nopeimmista tavoista, saada lisätuloa koska työssäoloaika ei välttämättä muutu, vaikka palkka kasvaisi. Näin ollen vapaa-aikaisi ei kärsisi ja voisit edelleen tehdä myös muita lisätuloja tuovia tehtäviä.

Henkilökohtainen palkanlisä voi niin ikään olla useita jopa kymmeniä prosentteja peruspalkan päälle. Tämä voi jo muuttaa tilannetta ja tuoda mukavasti lisätuloa itselle.

Plussat ja miinukset

+ lisää tuloa kuukausittain työstä

– esimerkiksi esimiestehtävät voivat olla aika ajoin stressaavia

Lue myös muita tapoja lisätulojen saamiseen täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *