Pages Menu
Categories Menu

Posted on kesä 8, 2019 in Miten Säästää | 0 comments

Millainen Puhelin ja liittymä 6 vuotiaalle?

Oma jälkikasvuni alkaa tulla kouluikään, ja on aika ennen koulun aloitusta kesän aikana opetella myös kännykän käyttöä. Omalle pojalleni tämä on kyllä kova paikka, koska hän kuvittelee, että puhelimella saa istua päivät pitkät. Asiahan ei todellakaan näin ole.

Screen Time lapsen puhelimen käytön rajoittamiseen

Itse asennan käyttöön Screen Time Labsin rajoittamaan lapseni kännykän käyttöä. Screen timellä voit rajata puhelimen käyttöä appikohtaisesti. Näin esimerkiksi kaikki muut applikaatiot poissulkien WhatsApp voidaan rajoittaa vaikkapa 30 minuuttiin päivässä, kuten meidän tapauksessamme.


Applikaatiossa voi myös seurata puhelimen sijaintia, jolloin tiedät missä jälkikasvu liikkuu. Tämä tietenkään ei pelasta tilanteelta, jolloin puhelin on unohtunut kotiin, kaverille, kouluun, laukkuun, bussiin, lukkojen taakse, akku loppu, saldo loppu, rikki tai mikä ikinä syy onkaan. Tällöin puhelin bingaa täysin toista sijaintia kuin jälkikasvu, joka on tietenkin käyttäjälähtöinen ongelma.

Screen Time arvio Google Playssa on 2,4/5 ja johtunee siitä, että kiukkuiset lapset käyvät antamassa tuotteesta asianmukaista palautetta omista lähtökohdistaan.

6 vuotiaalle sopiva liittymä

Itse päädyin kaikesta huolimatta rajattomaan liittymään, jolloin ei tule tilannetta, ettei jälkikasvua saa kiinni puhelimitse. Kävin läpi kaikkien operaattoreiden liittymät, ja päädyin Elisan Perus Tarkka liittymään. Siinä on rajaton netti, mutta ei puhepakettia. Netin nopeus on 1mb/s jolloin se riittää hienosti myös WhatsApp puheluiden soittamiseen ja EU alueella dataa saa käyttää 5gb edestä. Hinta on ensimmäiset 12kk 9,90€ / kk ja sen jälkeen 12,90€ / kk jolloin onkin aika päivittää liittymä. Liittymä ei kuitenkaan ole määräaikainen, joka on erittäin tärkeä yksityiskohta, mikäli haluat muuttaa tai vaihtaa liittymää jostain syystä. Puhelut maksavat 0,069€ per minuutti ja viestit saman verran per kappale.

DNA:n vastaava liittymä on DNA Jämpti, joka maksaa niinikään 9,90€ / kk ja 12 kk jälkeen 12,90 € /kk. Myös siinä siirtonopeus on 1 mb/s ja puhelut maksavat 0,07  € / min. Myöskään tämä liittymä ei ole määräaikainen.

Mikäli kuitenkin Dataa tulee käytettyä vähän, on MOI mobiili myös yksi mahdollisuus jolloin 4 gt / kk maksaa 6€ / kk ja puhelut maksavat 0,055 € / min ja tekstiviestit saman verran. Uskon että tämä olisi Elisan tai DNA:n jälkeen toiseksi paras vaihtoehtoa.

Telialla on 7,90€ maksava liittymä, hyvinkin samoin ehdoin kuin DNA:lla, ja Elisalla, mutta sen siirtonopeus on ainoastaan 0,256 mb/ sek, joka on todella hidas. Kuin 90-luvun nopea ADSL.

Näin siis suosittelen lähinnä joko Elisan tai DNA:n liittymää tai vahvana vaihtoehtona MOI mobiilin simppeliä liittymää.

6 vuotiaalle sopiva puhelin

Sopivin puhelin pienelle on ehdottomasti mahdollisimman edullinen. Meidän tapauksessamme tämä tarkoittaa käytettyä puhelinta, joka ei jotain syystä enää sopinut tarpeisiimme, mutta riittää varmasti lapselle. Puhelimet varmasti hukkuvat ja rikkoontuvat useasti ensimmäisten vuosien aikana. Vaihtoehtoina oma lapseni saa halvan peru Samsungin tai OnePlus 3:sen. Siitä on hyvä lähteä eteenpäin, ja tappio ei ole suuri, kun puhelin hukkuu tai rikkoontuu. Parin vuoden harjoittelun jälkeen voi sitten miettiä uutta ja nopeampaa puhelinta. Käytettyjä iPhoneja löytyy esimerkiksi suomalaisesta Swappie.com sivustolta tai Torista. Ole kuitenkin tarkka ostaessasi puhelinta esim. Torista koska siellä on myynnissä paljon varastettuja puhelimia.

P.S muista estää palvelunumerot ja ostot niin liittymällä kuin applikaatiokaupassakin, jottei ostot karkaa käsistä. Lue myös säästämisestä täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *