Pages Menu
Categories Menu

Posted on huhti 10, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Sperman luovutus

Sperman luovutus

Yhdysvalloissa sperman luovutus on erittäin legitiimi tapa kerätä lisätuloja ja lainsäädäntö suojaa luovuttajia. Spermapankit ovatkin Yhdysvalloissa iso liiketoiminta.  Suomessa sperman luovutus taasen on hieman kyseenalaista lainsäädännön vuoksi. Luovuttajalla ei ole juridisia velvoitteita lasta kohtaan, mutta lapsi saa 18 vuotta täytettyään tietoonsa luovuttajan henkilöllisyyden hänen tätä pyytäessään.

Väestöliiton mukaan vain 20% hakijoista hyväksytään luovuttajaksi, joten seula on tiukka. Määrätkin ovat romahtaneet lainsäädännön myötä koska ani harva haluaa leikitellä ajatuksella, että lapsen täytettyä 18 lapsi soittaakin ”biologiselle” isälleen.

Miten spermaa luovutetaan

Käytännössä ensin testataan siittiöiden liikkuvuus, jonka jälkeen todetaan luovuttaja kelvollisuus. Toisella vierailulla Väestöliittoon, Mehiläiseen, Dextraan tai Ovumiaan saa luovuttaa käyttöä varten. Yhden luovuttajan spermaa käytetään viiteen hedelmöityshoitoon

Sperman luovutus Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa Sperman luovutus ja liiketoiminta sukusoluilla ylipäätään on suurta. Yhdysvallat onkin maailman suurin sukusolujen viejä myös. The New York Times on kirjoittanut hyvän artikkelin sperman luovuttamisesta. Todennäköisyys luovuttajaksi päätymisestä on pienempi kuin huippukouluhin pääseminen.

Paljonko sperman luovotuksesta maksetaan?

Sperman luovuttajalle maksettavaa korvausta säädellään asetuksella Laki Hedelmöityshoidosta. Sen mukaan sperman luovuttamisesta ei saa maksaa palkkiota. Käytännössä tämä tarkoittaa että luovuttajalle voidaan korvata ainoataan             kohtuulliset kulut. Yleensä se tarkoittaa matkakuluja, menetettyä ansiokorvausta työttömyyspäivärahan verran ja jotain muuta pientä. Käytännössä maksimissaan summa on todennäköisesti korkeintaan 100€ riippuen klinikasta.

Yhdysvalloissa luovuttamisesta maksettava korvaukset ovat moninkertaisia, eikä korvauksia säädellä lailla. Näin ollen klinikat maksavat niin paljon että saava tarpeeksi siittiöitä liiketoimintansa ylläpitoon.

Plussat ja miinukset

+ Melko vaivatonta

+ terveysselvitys ilmainen

– Lapsi voi ottaa aikuisena yhteyttä

– pieni korvaus

Lue täältä parempia tapoja lisäansion hankkimiseen.

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *