Pages Menu
Categories Menu

Posted on huhti 5, 2019 in Mistä Lisätuloa | 0 comments

Vene vuokralle

Vene vuokralle

Veneen vuokraus esimerkiksi vertaispalvelun kauta muille voi olla kannattavaa. Palveluja on parikin erilaista, ja mikäpä estää paatin laittamisen vuokralle, vaikka useampaankin palveluun joissa veneen vuokra. Hyvää tässäkin on, kuten kaikissa vertaispalveluissa että voit melko vapaasti päättää milloin venettäsi haluat vuokrata ja milloin sitä käytät itse.

Skipper vuokraus

Skipperi.fi sivuilla on hienosti kuvattu veneen omistajan tehtävät ja vastuut vuokralle annosta. Veneen tulee olla katsastettu vuokrakäyttöön joka ainakin foorumeiden ja vauva.fi:n mukaan aiheuttaa ylipääsemätöntä päänvaivaa, ja on verrattavissa rakennuslupahakemuksen tekemiseen. Lieneekö asia nyt aivan näinkään.

Veneen vaatimukset lyhykäisyydessään ja lisää löytyy täältä:

  • Vene tulee olla CE-mferkitty
  • Yli 5,5 metriset veneet tulee katsastaa
    • Alle 12 metrinen maksaa 105€
    • Yli 12 metrinen 145€
  • Vakuutettu vuokrakäyttöön

Aina ennen kuin vuokraat veneen tulee olla siisti, asianmukaisesti varustettu ja vakuutettu. Aina venettä vuokratessa on tärkeää tehdä asianmukainen lähtötarkastus vuokraajan kanssa, ja samoin lopputarkastus. Näin vältät kiistat jälkikäteen kun luovutus ja palautus ovat hyvin dokumentoituja.

Vuokraajat täyttävä omasta kokemuksestaan poikkeuksetta veneilyn CV:n, jonka omistaja saa nähtäväkseen. Näin ollen päätös oman rakkaan veneen antamisesta tuntemattomalle ihmiselle voi olla matalampi.

Skipper ottaa vuokrauksesta 13,5% + ALV:n palvelumaksun suoritetusta vuokrauksesta.

Getmyboat.com vuokraus

Getmyboat.com on listauksia veneiden lisäksi asuntoveneitä, lainelautoja, lauttoja sekä opastettuja ajeluita, koulutuksia ja sukelluksia. Eli oikeastaan kaikkea mitä tapahtuu veden äärellä. Veneitä vuokrataan kuljettajalla tai ilman.

Sivustolla voidaan laittaa vene vuokralle joko siis kuljettajalla tai ilman. Veneitä voi vuokrata, päivä, viikko tai henkilömäärän mukaan.

Sivustolla ei ole yleisten käyttöehtojen lisäksi lainkaan selvitystä tai vaatimuksia veneelle. Tästä huolimatta pitäisi minimivaatimuksena Skipperin vaatimuksia CE merkinnästä, rekisteröinnistä ja vakuutuksesta. Aivan vain turvallisuuden ja vastuun nimissä.

Getmyboat.com on kansainvälinen sivusto, jossa myös asiakunta veneellesi on värikkäämpää. Myös täällä tiedustellaan mahdollisen kuljettajan kokemusta vastaavilla aluksilla. Myös mahdollisia sertifikaatteja voi kuljettajalta tiedustella, joka onkin suositeltavaa.

Vuokraajat voivat täälläkin arvostella veneitä ja jättää niistä palautetta, joten liiallinen kuvien muokkaus on turhaan. Parempi että asiakas yllättyy positiivisesti kuin negatiivisesti nähdessään veneen.

GetMyBoat.com ottaa vuokrauksista 10% muissa kuin dollareissa tapahuvissa vuokrauksissa ja 7% dollareissa tapahtuvista vuokrauksista.

Paljonko veneen vuokrauksesta voi tienata

Parhaimmillaan veneen vuokraus on elämys ja palvelukonseptin myymistä, jolloin tuotto on korkeaa. Toisinaan taas pelkän raudan vuokraus on helpointa ja ajaa asiansa.

Loppupeleissä kysymys on siitä minkälainen vene sinulla on, ja oletko valmis toteuttamaan sen mukana palvelukonseptia. Näin ollen veneen päivävuokra voi vaihdella muutamista kympeistä tuhansiin euroihin.

Plussa ja miinukset

+ Tuottoa parhaimmillaan pienellä vaivalla

.- Vene on herkkä kapistus vaurioille

Lue muita ideoita vuokratulon saamiseen täältä

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *