Pages Menu
Categories Menu

Posted on huhti 17, 2019 in Mistä Lisätuloa, Yrittäminen | 0 comments

Voiko ompelemalla ansaita?

Voiko ompelemalla ansaita?

Tekstiiliteollisuus on vuosikymmenten saatossa kutistunut kutistumistaan. Vuonna 1985 Suomessa työskenteli 25 000 henkilöä tekstiiliteollisuuden parissa, kun vuonna 2017 tekstiili ja muotialan valmistavan teollisuuden parissa työskenteli noin 7 000 henkilöä. Suunta on siis ollut ikävän alakuloinen, kun kotimainen tuotanto on jäänyt halpamuodin jalkoihin.

Ompeleminen
Asiakkaiden löytäminen voi olla alussa haastavaa.

Ompeleminen voi kuulostaa hauskalta sivutyöltä, mutta kokonaisten vaatekokonaisuksien ompeleminen harvoin lyö leiville. Ompelemisella lisätulon saamisesta puhutaan monella eri kanavalla, ja monet bloggarit kertovatkin kokemuksistaan käsitöillä ja ompelemisella ansaitsemisesta.

Harva kuitenkaan onnistuu elättämään itsensä ompelemisella. Kilpailu ja halpamuoti ovat vieneet kysynnän suurelta osalta itse valmistetuista tuotteista. Toisaalta kierrätystalous ja paikallisuus tuovat kysyntää erityisesti korjaustyölle. Sivutoiminen korjausompeleminen voi tuoda mukavaa pientä sivutuloa. Kympin silloin toisen tällöin. Mitään laajempaa liiketoimintaa ompelemisella kotona tuskin kannattaa tavoitella. Sen sijaan laadukas täysipäiväinen räätälitoiminta elää omaa pientä renesanssiaan.

Ompelupalveluiden Markkinointi

Palveluitasi voit markkinoida esimerkiksi Facebookin avoimilla ryhmäsivuilla, kuten puskaradioissa. Niillä saat hyvän kattavuuden. Aina suositeltavaa lisätä kuva tehdystä työstä. Voit myös jättää perinteisiä mainoslehtisiä vaikkapa kulmakauppojen ilmoitustaululle, josta tietosi löytyvät. Mikäli toimit yrityksen tai toiminimen kautta ehdottomasti hyvä tapa lisätä omien palveluiden näkyvyyttä on lisätä oma palvelu google karttoihin.

Erinomainen tapa saada enemmän asiakkaita on mennä asiakkaiden luokse. Tällöin voit varmasti myös veloittaa enemmän, mutta siirtymiin ei mene pitkään mikäli rajaat toimialueesi selkeästi. Voit ottaa mitat paikan päällä, ja tehdä itse työn sinulle sopivaan ajankohtaan.

Mitä korjausompelemisesta maksetaan?

Koska teet työtä kotonasi sivutoimisena, hintasi tuskin voivat olla samat kuin ompelimoilla. Ompelimoilla esimerkiksi housun lahkeen lyhennys maksaa Helsingissä 12 eurosta ylöspäin. Suurta tuottoa siis sunnuntaiompelijana ei voi toivoa.

Toisaalta pitkäjänteinen työ voi tuoda tunnettavuutta ja pitkiäkin asiakassuhteita. Hyviä vaatteita tarvitsee aina korjata sen mukaan suurennummeko vai pienennymmekö.

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *