Pages Menu
Categories Menu

Posted on helmi 13, 2019 in Mistä Lisätuloa, Sijoittaminen | 0 comments

Vuokraa asuntoa tai huonetta AirBnB:ssä

Vuokraa asuntoa tai huonetta AirBnB:ssä

Mikäli olet poissa kodistasi usein pitkiä ajanjaksoja tai sinulla on tyhjää huone tai suuri eriytettävä olohuone, tai vaikkapa sijoitusasunto, niin miksi et ansaitsisi sillä ja vuokraa asuntoasi? AriBnB on alusta jonka alkuperäinen nimi on AirBed & Breakfast. Perustajat saivat idean konseptilleen, kun kaikki New Yorkin hotellihuoneet olivat varattuja ja hinnat pilvissä suurten messujen aikaan. He laittoivat verkkosivun pystyyn jossa he markkinoivat mahdollisuutta nukkua ilmapatjalla heidän asunnossaan 80 dollarin hintaan per yö.

Nykyään AirBnB on 25 miljardin dollarin arvoinen yritys, joka kasvaa nopeaa tahtia edelleen. Heillä on kohteita lähes kaikkialla maailmassa. Heidän alkuperäinen ideansa on tuoda yhteen yksityiset asunnonvuokraajat ja tarvitsijat sekä luoda luottamusta heidän välilleen.

Lue myös muut ideat vuokratuoton saamisesta:

Vuokraa autoasi
Vuokraa Autotallisi
Vuokraa Autopaikkaasi

Miten AirBnB toimii

Luo AirBnB tili

Kerro itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet. Mitä yksityiskohtaisemmin kerrot itsestäsi sitä helpompi tuntemattomien ihmisten on ottaa sinuun yhteyttä. Muista myös ottaa kuva itsestäsi, sillä myös se helpottaa yhteydenottoa.

Lisää asuntosi

  • Ota hyvät kuvat asunnostasi, mutta älä ylilyö. Jätä vierailijoille mieluiten jotain positiivista odottamista kuin suuren pettymyksen kun kuvat eivät vastaa todellisuutta.
  • Lisää myös asunnon varustelu mahdollisimman tarkasti. Hiustenkuivaaja, WiFi ja mikro tulee lisätä.
  • Luo kalenteri ja merkitse vapaat ajat sekä varausehdot omien tarpeidesi mukaan
  • Vuokraa asuntosi

Vastaa kyselyihin

Kyselyhin vastaaminen nopeasti on tärkeää, koska vuokraajat usein haluavat tehdä varauksen nopeasti ja lähettävät kyselyitä usealle vuokraajalle samanaikaisesti. Näin kilpaillessasi muiden vuokranantajien kanssa nopeus on usein valttia.

Kokemuksia AirBnB:stä

Itselläni ei suoraan ole vuokralle antajana kokemuksia, mutta kahdella ystäväni ylläpitää muutamaakin asuntoa aktiivisesti. Heidän mukaansa pienellä omalla vaivalla vuokra-asunnon tuotto on monikertainen AirBnB:n kautta. Molemmilla tosin kesäsesongin ulkopuolella on tavoitteena vuokrata asunto talven yli, joka ei esimerkiksi Helsingissä ole kovinkaan haastavaa.

Toinen ystäväni vuokraa asuntonsa yleensä talveksi määräaikaisella sopimuksella opiskelijoille, ja toinen välittäjän kautta yrityksille molemmissa tapauksissa kalustettuna. Näin kokonaistuoton saa maksimoitua. Molemmilla asuntoon on tullut enemmän kulumaa vuokrauksen yhteydessä kuin normaalisti, mutta korkeampi tuotto kyllä kattaa erityisesti kalusteisiin kohdistuneen kulumisen.

Itselläni AirBnB kokemukset ovat lähinnä asiakkaan roolista, jota olenkin käyttänyt runsaasti. Useimmiten vuokraukset ovatkin menneet hyvin eikä suuria haasteita ole tullut.

Muita vinkkejä

Valitse vieraasi tarkasti. Kyseessä on sinun kotisi tai asuntosi, joten ota vain hyvillä arvosanoilla arvosteltuja vieraita, jotka niin ikään jakavat tietoa itsestään. Kysy heiltä muutama kysymys ja päätä haluatko vierailijaa kotiisi vai et.

Vakuutus. AirBnB:llä on vakuutus vuokranantajille, joka kattaa pääosin vuokraajan aiheuttamat tuhot. Monen vuokranantajan mielestä vakuutus tosin katsoo melko laveasti normaalista kulumisesta aiheutuneet tuhot ja oikeat vahingot. Esimerkiksi vuokraajan kuumalla kattilalla aiheuttama palojälki keittiön pöydällä ei ole vahinko.

Avainten hallinta

R-Kioski avaintenhallinta on usein käytetty palvelu avainten luovutukseen. Palvelu maksaa 5 € ja toimii hienosti R-kioskin aukioloaikojen puitteessa. Ongelmia tosin muodostaa mahdollinen vierailijan saapumisen myöhästyminen ja kioskin sulkeutuminen. Näitä varten olisi hyvä olla verkosto, joka pystyy poikkeustilanteessa hoitamaan ovien avauksen.

Siivous

AirBnB antaa mahdollisuuden siivouksesta veloittamiseen majoituksen yhteydessä. Tätä mahdollisuutta kannattaa käyttää ja pyytää ulkopuolista palveluntarjoajaa hoitamaan siivouksen. Näin säästyy hermoja ja aikaa, kun asuntoa ei tarvitse siivota. Toki riippuen tilanteesta, voi olla hyvä siivota asunto itse, jolloin saat siivouksesta maksettavan tuoton itsellesi.

Paljonko AirBnB:llä voi ansaita

Kesällä yksiöiden hinnat ovat jopa 100€ yöltä Helsingin keskustassa ja yksittäisiä sänkyjäkin vuokrataan usealla kymmenellä eurolla. Tämä on todella hyvä lisä budjettiin. Mikäli vuokraat vaikkapa yhtä huonetta asunnostasi satunnaisesti, kannattaa vuokraus keskittää kesällä ja muille korkean kysynnän ajoille.

Riippuen siis aktiivisudesta ja mahdollisuuksista tämä voi tarjota huomattavankin lisän omaan budjettiin.  Oman alueen vuokrahintoja ja saatavuuksia kannattaa seurata AirBnB:n kautta. AirBnB myös suosittelee hinnoittelua asunnollesi automaattisesti.

Plussat ja miinukset

+ Hyvä lisätulo

+ Joustava aikatalutus

+ Asuntosijoittamista parempi tuotto

– Varaus ja vieraiden kanssa keskustelu vie aikaa

– riski mikäli toiminta määritellään ammattimaiseksi

– naapureiden reaktio ja valitukset

Rekisteröidy täältä AirBnB vuokraajaksi

Post a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *